Bouwbedrijven
Aannemersbedrijf Winkens BV in
Brunssum
<<=Terug naar plaats Brunssum

bedrijf aanmelden?.. Klik hier  
Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van bouwbedrijven in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de bouwbedrijven. U ontvangt eenmalig een email.
Contactinformatie
Naam *
Telefoonnummer *
E-mail adres *
VDiverse aanbiedingen aannemers
VAannemersbedrijf Winkens BV
Uw regio
Postcode *
Straatnaam *
Huisnr.
Plaatsnaam
Opties
Omschrijving
Verwachte datum
 

privacy
Aannemersbedrijf Winkens BV
Hoogenboschweg 31
6442 PT Brunssum

tel: (045) 5272647

Extra informatie

Met trots kan Aannemersbedrijf Winkens BV terugkijken op een lange geschiedenis. Hoewel het precieze jaar van oprichting niet bekend is, gaat men er van uit dat bedrijf zijn oorsprong vindt rond 1860. Destijds was het aannemersbedrijf niet meer dan een kleine schuur achter het woonhuis waar allerlei timmerwerken, zoals kozijnen en zelfs meubels, werden gemaakt. Op deze wijze heeft het bedrijf decennia lang gewerkt. In de loop van de jaren werd er op kleine schaal huizen gebouwd.  Met de komst van de Staatsmijnen beleefde Zuid-Limburg een sterke economische groei. Mede door de mijnschade (scheuren in woningen, verzakkingen e.d.) steeg het werk gestaag. De nadruk verschoof van de timmerwerken naar bouwkundige zaken. 
 
Door de grote hoeveelheid werk was het noodzakelijk om een grotere werkplaats te maken. Dit werd rond 1960 aan de Dorpstraat in Brunssum gerealiseerd. Deze grote loods maakte het mogelijk om grotere projecten aan te nemen. Ook vonden de eerste vormen van projectontwikkeling plaats. Hoewel dit nog in de kinderschoenen stond leverde het kopen van grond, daar huizen op te bouwen en deze vervolgens weer te verkopen, veel werk op. 
 
Door de stedelijke verdichting van Brunssum was het niet meer mogelijk om het bedrijf op de locatie aan de Dorpstraat uit te breiden. Daarom werden in de jaren '90 van de vorige eeuw plannen gemaakt om uit te wijken naar elders. 
Met het realiseren van een industriepand aan de Hoogenboschweg op het industrieterrein Rode Beek in Brunssum heeft het bedrijf haar huidige vorm gekregen. De huidige activiteiten zijn nog steeds zoals die in vorige jaren zijn gegroeid Timmerwerken, bouwtechnische werken en projectontwikkeling.